Blog

Yazılarımız

YETERLİ VE DENGELİ BESLENMENİN YAŞLILIK ÜZERİNE ETKİLERİ
65 yaş üzerindeki kişilerde yoğun olarak görülen beyin kanamaları ve ölümlere yol açan yüksek tansiyondan korunmak için günlük tuz tüketimi kısıtlanmalıdır. Hazırlanmış yemeklere ilave tuz eklenilmemeli ve tuz içeriği yüksek geleneksel besinlerden olan turşu ve salamuralardan uzak durulmalıdır. 65 yaş üstü kişilerin sıvı kayıpları ile bu kayıpların yol açtığı sağlık sorunları diğer yaş grubundaki kişilere göre daha yüksektir. Bu nedenle yaşlı bireyler günlük sıvı tüketimini artırmalı ve günde 8-10 su bardağı sıvı tüketmelidir. Sigara, alkol, aşırı çay ve kahve tüketimi herkes için özellikle de yaşlı kişiler için sağlık sorunlarına davetiye çıkarmaktadır. Ihlamur, taze sıkılmış meyve suyu, ayran ve çorba yaşlı bireyler için uygun içeceklerdir.
Öğün sayısı arttırılmalı.
Az ve sık yemek yenilmelidir.
Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalıdır.
İdeal vücut ağırlığı korunmalı.
Besinler yoluyla alınan enerji ile harcanan enerji dengeli olmalıdır. DOKTORUNUZA DANIŞIN!